Cum reușește un parfum tester să rămână întotdeauna în topul industriei parfumiere? Ei, bine, un parfum tester de calitate este o combinație inedită între clasic și modern, între ingrediente de calitate și preț avantajos. Astfel, este destul de simplu ca oamenii să opteze pentru un astfel de produs în detrimentul celor normale.

Industria parfumurilor s-a schimbat enorm în ultimele decenii, iar unele companii nu au beneficiat de schimbări în producție, în timp ce altele au dus la mai multe opțiuni și la noi stiluri de parfum tester. Când vine vorba de parfumurile tester cel mai des folosite, selecțiile se îndreaptă puternic spre amestecurile clasice. Acestea fiind spuse, rafturile de parfum tester nu pot exista fără clasicii Chanel, Dior, Paco Rabanne etc, și iată care sunt cele 5 motive pentru care rămân lideri absoluți ai pieței.

  1. Complexitate, 2. Bogăție

Complexitatea și bogăția sunt semnul distinctiv al marilor parfumuri tester –Armani, Burberry, Chanel, Nasomatto, sunt doar câteva case de parfumuri clasice, esențiale fiecărei doamne. În trecut, un parfum bun trebuia să fie puternic,parfumerii francezi numeau uneori această caracteristică „gras”, făcând aluzie la calitatea nestăvilită, bogată, a miresmelor care se puneau în parfum și care erau la modă.

Astăzi, „gras” nu este neapărat o trăsătură pozitivă într-un parfum tester. Astfel că, un plus al parfumurilor tester sunt luminozitatea și simplitatea modernă, așa cum este în cazul parfumului tester Dolce & Gabbana Light Blue, Gucci Rush sau Bulgari Eau Parfumée au Thé Vert, deși, în final, și clasicele Miss Dior sau Chanel nr. 5 vrăjesc multe persoane.

Efectul bogat și complex al parfumurilor tester a fost obținut în trecut prin utilizarea unei proporții ridicate de baze și ingrediente naturale, în special flori. Bazele parfumurilor sunt acorduri ale mai multor ingrediente diferite care dau un efect inedit.

Celebrul Mousse de Saxe, o bază folosită de Chanel în multe dintre clasicele sale parfumuri tester este un astfel de exemplu. Dacă ai putea arunca o privire asupra formulelor vechi de parfum, ai descoperi că unele dintre bazele folosite aveau alte baze în interior! Adăugați la aceasta complexitatea inerentă a ingredientelor, trandafirul sau iasomia și puteți înțelege de ce parfumurile tester clasice miros atât de bine și reușesc să se păstreze în topuri și dupa zeci de ani de la prima apariție în industrie.

  1. Surprize

Una dintre cele mai apreciate calități aleunui parfum tester este capacitatea acestuia de a-și schimba nuanțele pe pielepe parcursul zilei și de amirosi ușor diferit seara,față de cum miroase dimineața. Parfumurile tester Lancome și Yves Saint Laurent sunt parfumuri care nu își dezvăluie toate farmecele dintr-o dată. Împătimiții acestor branduri sunt întotdeauna surprinși de nota surprize, ca în cazul lui Chanel Mademoiselle tester, care te învăluie în miros de trandafir ce se ridică din vârful iasomiei și al zambilei. Face ca purtarea acestor parfumuri să fie la fel de captivantă precum recitirea cărții preferate.Descoperi ceva nou de fiecare dată.

  1. Ingrediente interesante

În ziua de astăzi, există mai multe ingrediente în paleta creării parfumului tester decât existau cu 100 sau chiar cu 50 de ani în urmă. Acum, datorită varietății aromelor, este posibil să se creeze  mii de efecte, nuanțe olfactive pentru diverse parfumuri.

La fel ca în toate domeniile societăților noastre, progresul vine în detrimentul a altceva. În cazul parfumeriei, reglementările și costurile crescânde ale materialelor au adus totuși ceva ingrediente speciale noi – lemn de santal indian, stejar, trandafir și iasomie de la Grasse, muschi, mosc și ambreta de mosc.

  1. Poveștile

În cele din urmă, cu cât parfumul tester are o vechime mai mare în industrie, cu atât se acumulează mai multă istorie. Nu este vorba doar de poveștile despre crearea sa, ci și la persoanele care îl poartă sau l-au purtat.

Aici vorbim chiar și de clasicul Chanel nr. 5 purtat de Marilyn Monroe. Întrebată într-un interviu din 1960 ce poartă în pat, când merge la culcare, ex: bluză de pijama, lenjerie, aceasta a răspuns „Port Chanel no. 5”.